Obaveštenje: U skladu sa radnim vremenom kurirske službe tokom praznika, u periodu: 01.05. - 06.05. neće biti isporuke porudžbina.

Redovne isporuke će se obavljati do 30.04. Porudžbine koje kurirska služba preuzme 30.04. biće dostavljane od 07.05., kada nastavljamo redovno slanje porudžbina.

Da li je neophodno kupovati odeću za pse?

Da li je neophodno kupovati odeću za pse?

U današnjem raznolikom svetu ljubimaca, stil i funkcionlanost se prepliću i postaju gotovo neodvojivi, pa je vlasnicima često potrebno više informacija kako bi mogli doneti pravu odluku o kupovini odeće za ljubimce. Da li je odelo za psa neophodnost koja će da ga štiti, ili govorimo o pukom luksuzu koji je rezervisan samo za određene situacije ili godišnja doba?

Kada je odeća za pse dobra investicija

Pred nama je najhladniji period godine, i dok iz ormara vadimo jakne, šalove i kapute, deo nas se zabrinuto pita da li je i našem ljubimcu hladno kao i nama. Kada je reč o vetrovitim i snežnim zimskim danima, ali i mrazom okovanim jutrima, kvalitetan i topao džemper za pse može pružiti potrebnu zaštitu od hladnoće, posebno ako imate starijeg psa ili psa sa nekim zdravstvenim tegobama.

Naša preporuka: Zolux Jazzy sivi džemper za pse

Za kišne dane, jakna za pse je odličan izbor jer će ih utopliti ali im i sačuvati krzno od blata i kiše. Da ne govorimo o tome da mogu lako da se pronađu funkcionalni, a istovremeno lepi i moderni kaputići za pse. Možete umesto toga odabrati zimske jakne za pse koje će doprineti da vaš ljubimac bude primećen dok mu bude toplo.

U današnje vreme, a naročito u poslednjih par decenija, odelca za kuce postala su mnogo više od jednostavne zaštite od vremenskih uslova. Za mnoge vlasnike pasa, odeća za kuce postala je i veoma efektan način izražavanja ličnosti i iskazivanja nežnosti prema njihovim vernim prijateljima.

Naša preporuka: : Zolux Mountain vodootporna jakna za pse sa kapuljačom

Danas lako možete pronaći i odlične cipelice za pse koje mogu da čuvaju osetljive šape vašeg psa od vlage i hladnoće. Cipelice i čizme za pse su odlično rešenje za povređene šape kuca koje jednostavno ne mogu da miruju kod kuće, jer obuća sprečava prljavštinu da dođe do rane. Dakle, odeća i obuća za pse nije samo praktična, već predstavlja i dodatni način da brinete o zdravlju i dobrobiti vašeg ljubimca.

Naša preporuka: Trixie Walker Active cipele za pse

Kada su odela za pse bespotrebna

Iako je možda slatko videti kako psi svih rasa i veličina nose simpatična odelca za pse, činjenica je da neki od tih pasa prirodno imaju slojevitu i gustu dlaku koja ih odlično štiti od spoljnih uticaja. Dodavanje odeće, naročito ako živite u umerenoj klimi kao što je naša, može biti suvišno, pa čak i otežavajuće za životinju. Kad uzmemo u obzir i da mnogi psi ne vole nošenje odeće i lako postanu nervozni ili frustrirani kada su obučeni, razumemo zašto su mnogi vlasnici odlučni u izbegavanju kupovine odeće za pse.

Ne treba da zaboravimo ni etičko pitanje – da li je oblačenje pasa zaista za njihovo dobro, ili je to više želja njihovih vlasnika? Kada na prvom mestu nisu briga za njihovu prirodnu udobnost i sreću, onda govorimo o istinski bespotrebnom potezu.

Kožna ogrlica za pse – više od modnog dodatka

Dok se polemiše o psećoj odeći, ne bi trebalo da zaboravimo ni na modne dodatke. Šalovi, kape, marame i ogrlice takođe su način da se o psima brinemo ali i da ih ulepšamo. Ogrlice i marame mogu odražavati sezonske trendove, prazničnu atmosferu ili čak karakteristike ljubimca. Estetski razlozi su važni, ali vlasnici treba da budu svesni da je pravilna funkcionalnost ogrlice ključna.

Naša preporuka: Trixie ogrlica sa maramom

S druge strane, kada je u pitanju kožna ogrlica za pse, ona je mnogo više od simpatičnog modnog dodatka. Lako je razumeti vlasnike pasa koji su proveli puno vremena istražujući koje su najbolje ogrlice za pse kako bi svom ljubimcu kupili baš određeni brend ili model i sada ne žele da je promene jer su se vezali za nju. Fizičko habanje, posebno kod aktivnih pasa, može dovesti do oštećenja i smanjenja funkcionalnosti ogrlice. Uz to, starije ili istrošene ogrlice povećavaju rizik od gubitka i povređivanja ljubimca.

Naša preporuka: MyFamily Tucson kožna ogrlica

Koža se, kao prirodan materijal, prlja i troši i dobra je ideja povremeno proveriti u kakvom je stanju kako biste tačno znali kad treba da se zameni. Zato, kada i kako menjati ogrlicu postaje pitanje balansa između sigurnosti, udobnosti i izraza stila. Ove nedoumice možete da izbegnete ako je, umesto kožne, vaš izbor metalna ogrlica za pse.

Naša preporuka: Zolux metalna poludavilica

Kod pasa sa osetljivim ušima, kapa za pse je spas tokom hladnih zimskih šetnji jer ih utopljava, ali možete nabaviti i kape koje se nose preko leta da ih zaštitite od jakog sunca. Tokom leta, dobra je ideja nabaviti marame i kape sa hladnim gelom, jer će tako psima biti mnogo prijatnije čak i kada su u šetnji.

Naša preporuka: : Leopet šarena kapa za uši

U večitoj debati koja se vodi oko neophodnosti odeće za pse, odluka uvek ostaje isključivo u rukama vlasnika. Odeća za pse možda može pružiti toplinu i iskazati ljubav prema ljubimcu, ali potrebno je pažljivo balansirati između naših estetskih preferencija i prirodnih potreba psa. Odluka o tome da li oblačiti ljubimca i kada mu menjati ogrlicu zavisiće od individualnih potreba i posebnih okolnosti svakog pojedinačnog ljubimca.



© PetSpot 2024. Sva prava zadržana Razvoj Smart Web. vrh strane

Pomoć pri kupovini

Za više informacija, pomoć ili poručivanje, slobodno nas kontaktirajte:

Pozovite nas

063 29 17 22

Svakog dana: 09 - 21h

Pišite nam

prodaja@petspot.rs