Obaveštenje: Poštovani kupci, ukoliko se odlučite za opciju ličnog preuzimanja porudžbina u našim maloprodajnim objektima, neophodno je prethodno online plaćanje isključivo platnim karticama.

Letnji proizvodi koje će Vaši ljubimci obožavati

Letnji proizvodi koje će Vaši ljubimci obožavati

Gotovo po pravilu, svi jedva čekamo dolazak leta i sezonu godišnjih odmora. Lepo vreme i visoke temperature uglavnom sa sobom nose sate opuštanja i zabave, kako za nas, tako i za naše četvoronožne drugare. Nažalost, za razliku od nas, ljubimci ne mogu tek tako da sednu u auto i odu na bazen, pojedu sladoled i rashlade se pod klimom dok pijuckaju limunadu. Letnja sezona za njih znači i sklanjanje od sunca, neutaživu žeđ i odlaske na kupanje i/li duža putovanja. Kako bi i njima život tokom letnje sezone bio lepši i lakši, bilo bi dobro da se na vreme pripremite.

Rashladite ih

Iako su vremenske prilike prethodnih meseci bile daleko od idealnih, sa dolaskom leta treba očekivati i visoke temperature. Možda je to za mnoge od nas dobra vest, ali za većinu kućnih ljubimaca ti uslovi su veoma teški. Zbog njihovog krzna, mnogo im je toplije nego nama, a kako se ne znoje kao mi već samo malo i to kroz šape, treba im pomoć da se rashlade. Psi i mačke uvek traže hladne kutke po stanu, a Vi im možete pomoći tako što ćete im nabaviti rashladnu podlogu i češće im menjati vodu. Kako mačke ne piju uvek dovoljnu količinu vode, znaju da im se jave problemi sa bubrezima, pa se vlasnici trude da postave posude za vodu na strateška mesta širom stana. Možete da probate da svojoj maci nabavite fontanu sa filterom – ovako prečišćena voda koja teče, sigurno će joj biti primamljivija pa neće dehidrirati ni tokom najtoplijih dana.

Neka Vam voda uvek bude pri ruci

Leto je vreme kad svi treba da pijemo više vode i izbegavamo direktno sunce, pa bi bilo dobro kada bi u torbi ili automobilu uvek imali flašicu vode za svog ljubimca. Budući da se psi i mačke rashlađuju dahtanjem, to znači da im usta često budu suva i da im treba više vode nego inače. Kad god idete u šetnju, ponesite dodatnu flašicu vode za svog ljubimca kako bi ih osvežili kada im postane pretoplo. Postoje zgodne plastične flašice koje imaju i deo u koji možete da sipate vodu, pa ne morate da improvizujete ili tražite alternativne posude. Uz to, svom ljubimcu možete da nabavite i posebnu činiju za vodu za putovanje koja hladi tečnost posebnim gelom, kako bi se što bolje osvežili

Zaštitite ih

Toplo vreme osim sladoleda i prijatnih večernjih šetnji sa sobom donosi i neprijatne insekte. Kako se Vi pažljivo čuvate od komaraca i krpelja, na sličan način možete da sačuvate i svoje ljubimce. Preparati protiv buva i krpelja su obavezni tokom svakog godišnjeg doba, ali je opasnost veća tokom toplih meseci, pa vodite računa o tome da su Vaši ljubimci zaštićeni. Ukoliko živite u stanu, razmislite i o postavljanju zaštitne mreže na prozore i balkon – na taj način će Vaši ljubimci moći da provode vreme pored otvorenog prostora ili na terasi, a Vi nećete morati da brinete o tome da li će skočiti ili pasti.

Prevoz u automobilu

Ukoliko Vam predstoji put kolima sa ljubimcem, veoma je važno da se pripremite unapred. Prekrivač za zadnja sedišta u automobilu je obavezan jer ćete na taj način zaštititi i auto ali i svog ljubimca – neće mu šapa zapinjati za pojas niti upadati u procep izmađu dva sedišta. Ukoliko ljubimca ne prevozite u transporteru, bilo bi dobro da razmislite o sigurnosnom pojasu. Kada ih vežete pojasom, štitite ih tokom vožnje i sprečavate nezgode u slučaju naglog kočenja ili njihove uznemirenosti.

Nabavite kvalitetan transporter

Bez obzira na to kog ljubimca imate, dobar transporter je mudra investicija. Kvalitetan transporter Vam omogućava da ljubimca lako i sigurno prebacite od tačke A do tačke B, da ga odvedete kod veterinara ili smestite u javni prevoz dok putujete. Dobar transporter treba da bude prostran i udoban, ali isto tako treba da bude čvrst i otporan na grebanje i udarce. Ne želite da Vam se transporter raspadne dok nosite svog ljubimca na pregled ili dok ste u autobusu. Istražite dostupne modele i odaberite onaj u kom će Vašem ljubimcu biti udobno, ali i gde će biti zaštićen.© PetSpot 2023. Sva prava zadržana Razvoj Smart Web. vrh strane

Pomoć pri kupovini

Za više informacija, pomoć ili poručivanje, slobodno nas kontaktirajte:

Pozovite nas

063 29 17 22

Svakog dana: 09 - 21h

Pišite nam

prodaja@petspot.rs