Obaveštenje: U skladu sa radnim vremenom kurirske službe tokom praznika, u periodu: 01.05. - 06.05. neće biti isporuke porudžbina.

Redovne isporuke će se obavljati do 30.04. Porudžbine koje kurirska služba preuzme 30.04. biće dostavljane od 07.05., kada nastavljamo redovno slanje porudžbina.

Iz prve šape: Spremni za avanturu u prirodi

Iz prve šape: Spremni za avanturu u prirodi

Boravak u prirodi sa ljubimcima može da bude divan i zabavan, ali samo ako se potrudimo da istovremeno bude i bezbedan. Pre nego što obujete patike i zaputite se u obližnji šumarak, plažu ili planinu, treba da budete sigurni da ste i Vi i Vaš četvoronožni drugar spremni za sve izazove. Evo šta je potrebno da pripremite pre polaska:

Prekrivač za sedište auta

Iako je nekima priroda nadohvat ruke (i šape), najveći broj nas ipak mora da sedne u automobil i vozi neko vreme ne bi li stigli na željenu destinaciju. To znači da će se i naši ljubimci voziti sa nama, što podrazumeva i manja prilagođavanja. Ako ste se zaputili u prirodu sa mačkom ili manjim psom, čvrst transporter u kome se nalazi podloga biće dovoljna zaštita kako ljubimca, tako i unutrašnjosti automobila. S druge strane, ako je Vaš pas veći, potrebni su Vam čvrst sigurnosni pojas ili am za auto, kao i zaštitna podloga za sedište. Ne želite da Vaš pas od uzbuđenja izgrebe i ošteti presvlake na sedištima ili unutrašnjost vozila – prekrivač za sedište je idealno rešenje da svi budu zaštićeni i srećni.

Ogrlica i povodac

Niko od nas ne voli da razmišlja o tome da li će mu se ljubimac izgubiti na izletu, ali se nezgode dešavaju kada ih najmanje očekujemo. Čvrst i siguran povodac ili am su od najveće važnosti kada sa ljubimcem idete u šetnju po prirodi ili na izlet. Mnoštvo novih zvukova i mirisa mogu od Vašeg inače mirnog i staloženog ljubimca na naprave pravo uzbuđeno štene koje samo želi da trči i skače, pa ćete morati dobro da se potrudite da ga zadržite u Vašoj blizini uz pomoć odličnog povoca. Ipak, ukoliko se i desi da Vaš ljubimac ode od Vas ili se, da ne čuje zlo, izgubi, veoma je važno da oko vrata imaju ogrlicu i pločicu sa svojim imenom i Vašim brojem telefona. Na taj način će osoba koja ga bude pronašla lako moći da stupi u kontakt sa Vama i vrati Vam četvoronožnog drugara.

Činija za vodu i grickalice

Ukoliko idete na neku novu destinaciju ili niste sigurni da li će Vaš ljubimac imati gde da pije svežu i čistu vodu, bilo bi dobro da se pripremite. Uvek je dobro da u automobilu imate rezervnu činiju za vodu, kao i flašicu sveže vode. Ako niste raspoloženi da u torbi ili u ruci nosite činiju dok šetate i odmarate u prirodi, možete da nabavite jednostavan dispenzer za vodu. U obliku klasične flašice sa inovativnim dodatkom koji psu omogućava da bezbedno pije, dispenzer je odlično rešenje za vožnju, šetnju i boravak u prirodi sa ljubimcem. U slučaju da planirate duži boravak na otvorenom, obavezno ponesite zdrave i ukusne grickalice kako za Vas, tako i za ljubimca, kako biste svi ostali lepo raspoloženi i puni energije i pored dužih šetnji po svežem vazduhu.

Zaštita od buva i krpelja

Još jedan od manje simpatičnih apsekata boravka na otvorenom su komarci, buve i krpelji. Jako je važno da Vaš ljubimac bude zaštićen od unutrašnjih i spoljašnjih parazita. Konsultujte se sa veterinarom i proverite da li treba da revakcinišete ljubimca pre izleta/odmora, nabavite novu ogrlicu protiv buva ili im stavite poseban preparat na krzno. Naravno, nezgode se dešavaju uprkos svim našim naporima da ih sprečimo, pa obavezno pregledajte ljubimca čim se vratite kući kako biste bili sigurni da nisu pokupili krpelja.

Vodite računa o vremenskim uslovima

Iako je boravak u prirodi uvek opuštajući, ukoliko očekivanja i ponašanje ne prilagodite vremenskim uslovima, rizikujete da se Vi i Vaš ljubimac ne samo loše provedete, već i povredite i/li razbolite. Pri izuzetno visokim temperaturama, psima ne prija da šetaju po vreloj podlozi kao što je jako zagrejan beton ili pak pesak. S druge strane, ukoliko šetate po kiši i vetru, bilo bi dobro da psu kraće dlake i nežnije konstitucije nabavite jaknu ili kabanicu koji će ih zaštititi od vlage i ugrejati.

Budite prisutni

Nekako smo navikli da većinu dnevnih zadataka obavljamo mehanički i „po automatizmu“. Iako je to neizbežno u nekim slučajevima, kada se nađemo u prirodi, mnogo je bolje da budemo prisutni telom i duhom i uživamo u svemu što nas okružuje. Dišite punim plućima, obratite pažnju za zvuke ptica i insekata, primetite intenzivne boje i lepe mirise prirode. A sada pomislite koliko samo Vaš ljubimac uživa u svemu tome s obzirom na njihova pojačana čula. Pravljenje fotografija je sjajan način da zabeležite lepe trenutke, ali pokušajte da ne uzimate telefon u ruke, već da umesto toga upijate lepotu koja Vas okružuje i zarazno dobro raspoloženje Vašeg oduševljenog ljubimca.


Vreme provedeno u prirodi sa ljubimcem istinska je avantura koja nam donosi radost i puni nas pozitivnom energijom. Blagovremena i temeljna priprema omogućiće nam da budemo opušteniji i više uživamo u svakom trenutku. Kad god ste u mogućnosti, ne propustite priliku da se odmaknete od užurbanog života, usporite malo i lutate na otvorenom sa svojim vernim ljubimcem.



© PetSpot 2024. Sva prava zadržana Razvoj Smart Web. vrh strane

Pomoć pri kupovini

Za više informacija, pomoć ili poručivanje, slobodno nas kontaktirajte:

Pozovite nas

063 29 17 22

Svakog dana: 09 - 21h

Pišite nam

prodaja@petspot.rs